Политика за защита на личните данни

Относно: използване на уебсайта https://futurities.bg/
В сила от 08.02.2022 г.
Последно изменена на 08.02.2022 г

Въведение

Извършвайки дейността си, „ФОНДАЦИЯ БЪДНИНИ“, ЕИК 206676756, със седалище и адрес на управление: с. Ковачевица 2969 обработва информация, между която и такава, представляваща лични данни.

Тази интернет страница https://futurities.bg/
се притежава от ФОНДАЦИЯ БЪДНИНИ и се управлява от Фондацията в съответствие с разпоредбите на Закона за защита на личните данни и свързаната правна уредба включително, но не само Регламент (ЕС) 2016/679 („GDPR”).

Настоящата Политика има за цел да Ви информира за начина, по който обработваме Вашите лични данни в качеството си на администратор, както и за Вашите права. Фондацията се стреми да Ви предостави достъпна и полезна информация на интернет страницата си.

Защитата на личните данни е от изключителна важност за нас. Фондацията не продава вашите данни на други дружества или лица. Ако предоставяме Вашите данни на трети лица, то това са наши изпълнители, които обработват информацията от наше име, следвайки инструкциите ни и прилагайки нашия стандарт за защита на личните Ви данни. Ние се стремим да бъдем максимално ясни, конкретни и прозрачни в информацията относно обработването на личните Ви данни, която Ви предоставяме.

Какво са лични данни?

Лични данни са всяка информация, свързана с идентифицирано или подлежащо на идентификация физическо лице (като електронен адрес, имена, възраст, дата на раждане, телефон и други).

Лични данни, разкриващи раса или етнически произход, политически възгледи, религиозни или философски убеждения или членство в синдикални организации и обработка на генетични данни, биометрични данни с цел еднозначно идентифициране на физическо лице, здравето или данните относно сексуалния живот или сексуалната ориентация на физическо лице са специална категория лични данни. Фондацията не обработва такава информация за Вас.

Събиране и използване на лични данни

Фондацията събира, използва, съхранява и обработва личните Ви данни, които са нужни на Фондация Бъднини за изпълнение на предоставяне на услугите на Фондацията. Могат да бъдат употребявани за статистически цели на Фондацията, които са свързани с подобряване качеството на услугите ни, както и маркетинг дейности на Фондацията.

По-долу са изброени примери за видовете лична информация, които Фондацията може да събира, както и за начините, по които можем да я използваме. Подробна информация за различните видове данни, които се събират, ще намерите, когато използвате съответната услуга на Фондацията и предоставяте информация.

Каква лична информация събираме?

  • Вашите посещения се отчитат за статистически данни
  • При изпращане на запитване ние запазваме контактната информация, която ни изпращате.
  • При направено дарение.

За какви цели и на какво основание използваме личната Ви информация?

Основните дейности, цели и основания, които са свързани с обработване на личните данни за Фондацията са:

  • Дейности по управление на настоящия уебсайт;
  • Данни от дарения, които направите към Фондация „Бъднини“
  • Данни за системата ни за предотвратяване на измами във връзка с плащане на основание нашия легитимен интерес да защитим данните, които контролираме;
  • Осчетоводяване и фактуриране на покупките и електронния магазин на основание законовото ни задължение за това;
  • Маркетинг дейности на Фондацията на основание дадено съгласие.

Личната информация, която събираме, ни помага  да подобрим дейността на Фондацията.

В случай че не желаете да фигурирате в списъка ни с адреси, можете да се отпишете по всяко време като актуализирате предпочитанията си в долната част на всеки изпратен от нас e-mail.

Възможно е периодично да използваме личната Ви информация, за да изпращаме важни съобщения като нови проекти или изключително наложителни дарения за помощ на лица и промени в правилата, условията и различните ни политики.

Възможно е и да използваме личната Ви информация за вътрешни цели като проверки, анализ на данни и проучвания за усъвършенстването услугите и комуникацията с клиентите на Фондация Бъднини.

Употреба на бисквитки (cookies)

Какво са бисквитки (cookies)

Бисквитките (Cookies) са малки файлове с информация, които се запазват във Вашия интернет браузър (данни за използван език, време на връзка, посетени интернет страници) или твърд диск при посещение на сайта. Ние можем да ги консултираме във връзка с последните Ви посещения, за да подобрим и улесним Вашето търсене. Параграфите по-долу имат за цел прозрачност да Ви дадат необходимата и изчерпателна информация за бисквитките, които Фондация „Бъднини“ използва на интернет страницата си. Ние Ви обръщаме внимание върху факта, че ако споделяте използването на Вашето устройство с други лица е възможно да се промени и персонализирания характер на действие на бисквитките.

Какви типове бисквитки използваме?

Интернет страницата използва бисквитки за да улесни навигацията Ви. Следните бисквитки се използват:

  • Функционални бисквитки;
  • Статистически бисквитки;

Можете да настроите интернет браузъра си, така че да не запаметява бисквитки или да изтриете запаметените вече такива. Ако желаете да се възползвате от тези функции, моля обърнете се към производителя на Вашия интернет браузър.

Фондация „ Бъднини“ не носи отговорност, ако интернет браузър, който ползвате не поддържа функциите за контрол на употребата, отказ от запаметяване или изтриване на запаметени бисквитки. В случай, че забраните запаметяването на бисквитки или изтриете запаметени вече такива в зависимост от вида им, е възможно да се наруши функционирането на сайта.

Социални мрежи

Достъпът Ви до социалните мрежи като Facebook, Google +, YouTube, Twitter и други такива, предвижда отделна регистрация и приемане на общите условия на тези сайтове. Фондация „Бъднини“ не отговаря за защитата на личните Ви данни при приемането на тези общи условия. Моля да се запознаете подробно с общите условия на тези сайтове.

Разкриване на Вашите данни

В дадени случаи Фондация „ Бъднини“ може да разкрива определена лична информация пред стратегически партньори.

За случаите, в които Фондация „ Бъднини“ споделя информация за Вас с трети лица –  Фондацията има механизми, с които гарантира, че те предоставят ниво на защита на данните според уговорения стандарт за това. Вашите данни се считат за поверителни и за нашите партньори.

Възможно е да се наложи – по закон, при съдебен процес, при съдебен спор и/или по заявка от страна на обществени и правителствени органи в или извън Вашата страна на местоживеене – Фондация „ Бъднини“ да разкрие личната Ви информация. Възможно е и да разкрием информация за Вас, ако установим, че за целите на националната сигурност, правоприлагането или други проблеми от обществена значимост, такова разкриване е необходимо или уместно.

Възможно е и да разкрием информация за Вас, ако установим, че такова разкриване е обосновано необходимо за прилагането на нашите правила и условия, или за да защитим своите дейности или потребители. Освен това, в случай на реорганизация или сливане е възможно да прехвърлим всякаква и цялата събрана лична информация на съответната трета страна.

Трансфер в трети страни

Фондация „Бъднини“ не прехвърля данните Ви извън Фондацията в трети страни извън ЕС като правило.

Защита на личната информация

Фондация „Бъднини“ взима предпазни мерки – включващи административни, технически и физически мерки – за да защити личната Ви информация от загуба, кражба и злоупотреба, както и от неоторизиран достъп, разкриване, промяна или унищожаване.

Онлайн услуги – използва кодиране чрез защитени способи на всички уеб страници, на които се събира лична информация.

Когато публикувате във форуми, чат стаи или услуги на социални мрежи, личната информация, която споделяте, е видима за други потребители и може да бъде четена, събирана или използвана от тях. Вие носите отговорност за личната информация, която изберете да предоставите в тези случаи.

Всички служители на Фондацията са задължени да опазват поверителността на информацията Ви, както и да спазват приложимите организационни и технически мерки за защитата й. Достъпът до данните Ви е ограничен на принципа на необходимост за извършване на задълженията си.

За случаите, в които Фондацията споделя информация за Вас с трети лица, Фондацията има механизми, с които гарантира, че те предоставят ниво на защита на данните според уговорения стандарт за това.

Съхранение на личните данни

Ще задържим личната ви информация за период, необходим да бъдат изпълнени целите, изложени в настоящата Политика за защита на личните данни, освен ако по закон не се изисква да я задържим за по-дълъг период. Според вида данни и целите, за които са събрани, е определен срок за съхранение, с изтичането на който информацията се изтрива окончателно.

Вашите права във връзка с данните Ви

Ако сте предоставили Ваши лични данни на Фондация „ Бъднини“, Вие разполагате със следните възможности по всяко време:

  • право на достъп до личните Ви данни, обработвани от Фондацията;
  • право да искате извършването на подходящо коригиране, заличаване или блокиране на личните Ви данни;
  • право на преносимост на данните в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат;
  • правото да възразявате по всяко време срещу обработването на личните Ви данни, когато има законни основания за това;
  • право да откажете обработване на личните Ви данни за целите на получаване на електронен бюлетин и други маркетингови комуникации и др.;
  • право на жалба до Комисия за защита на личните данни, ако считате че са нарушени Вашите права за защита на данните.

Ако искате да упражните правата си или да изявите отказ от получаване на електронния бюлетин и други маркетингови комуникации, може да се свържете с нас чрез изпращане на съобщение на foundation.futurities@gmail.com

Можем да откажем да обработваме заявки, които се повтарят неоснователно, изискват несъразмерни технически усилия, застрашават поверителността на други потребители, заявки, които са крайно непрактични или до които иначе по закон, не се изисква достъп.

Упражняването на Вашите права, когато те не са повтарящи се и неоснователни, не е обвързано със заплащане на такса.

Деца

Не събираме лична информация от деца на възраст под 14 години. Ако научим, че сме събрали лична информация на дете на възраст под 14 години, ще предприемем стъпки, за да изтрием информацията възможно най-скоро. Ако родители и/или законни представители на деца открият, че деца под тяхното настойничество са дали данните си на Фондация „Бъднини“, свържете се с нас на посочените адреси за контакт в настоящата политика. Ние ще изтрием информацията в най-кратък срок.

Валидност и актуализиране на политиката

Възможно е периодично да актуализираме своята Политика за защита на личните данни. При промяна в настоящата политика, на уеб сайта ни ще бъде публикувано съобщение, както и актуализираната Политика за защита на личните данни.

Данни за контакт

Ако желаете да се свържете с нас по въпроси, свързани с настоящата политика или защитата на лични данни в Фондация „Бъднини“, моля свържете се с нас по следните начини:

  • На имейл адрес: foundation.futurities@gmail.com
  • По пощата: с. Ковачевица, П.К. 2969 за Фондация „Бъднини“